Ремонт на покриви в Благоевград: Характеристики на ремонта на покрива на къща

Покривът на къща започва да тече поради неправилна инсталация на покривния пай, механични повреди на външното покритие или стареене и унищожаване на материалите. В този случай може да потърсите съдействие от специалистите на remontipokrivi.net, които предлагат услугата ремонт на покрива в Благоевград и другите градове.

Ремонтът на покрива на къща може да се извърши и самостоятелно, като се използват стандартни инструменти и налични материали.

Ремонт на покриви в Благоевград: Характеристики на ремонта на покрива на къща

Ревизия на покрива

За да се избегнат сериозни последици под формата на разрушаване на изолацията и елементите на рафтовата система, се препоръчва да започнете ремонта на покрива при първите признаци на повреда на външната подова настилка. Ако покривът тече дълго време, е необходимо да се ревизира системата на фермата чрез демонтиране на покрива.

Основен ремонт или реконструкция на носещата рамка на покрива е необходима в случай на:
• Значителни повреди на елементите му поради механично въздействие или биологично разрушаване
• Подмяна на съществуващото покривно покритие с материал с други функционални характеристики

След отстраняване на покрива се проверява състоянието на обшивката и хидроизолационния слой. Гниещите елементи трябва да бъдат заменени. Ако хидроизолационният килим е повреден, той също трябва да бъде заменен с нов.

След като премахнете хидроизолационния слой на покривната торта, вече имате възможност да проверите гредите и състоянието на изолацията. Изолацията, натрупала влага, значително намалява топлоизолационните си качества и се нуждае от подмяна. Ако се забележат следи от гниене по гредите, дървото в повредените места се изстисква, след което всички дървени конструктивни елементи се третират с антисептик. Гредите, силно повредени от гниене, изискват подмяна.

По време на основния ремонт на покрива се монтира топлоизолационен слой, полага се хидроизолация (от покривен филц или специална мембрана), напълва се контрарешетката.

Основните ремонти изискват сериозна инвестиция на време и пари, затова се препоръчва редовно да се проверява състоянието на покрива – незначителните повреди по външното покритие могат да бъдат отстранени с минимални усилия. При изграждането на къщи традиционно се използват най-достъпните покривни материали: класически шисти, профилиран лист и други. Технологията на ремонт на покритие зависи от неговите характеристики.