Котешка тоалетна – какви видове има и как да изберем?

Котешка тоалетна – какви видове има и как да изберем?

Изборът на подходящата котешка тоалетна е един от най-отговорните ангажименти, свързани с грижата за котката. За разлика от кучето, което трябва да бъде разхождано, за да извърши физиологичните си нужди, котката го прави в рамките на дома, но за целта трябва да има специално обособено място и подходяща тоалетна. На пазара съществува истинско разнообразие от най-различни такива, но каква котешка тоалетна да изберете за вашия домашен любимец? Следващите редове ще са ви от голяма полза, за да направите правилния избор.

Какви видове котешки тоалетни има

Стандартните тоалетки за котки най-общо казано представляват правоъгълни легени, които са снабдени със специален капак, за да не се разпръсква по пода съдържанието на тоалетната. Съществуват и затворени тоалетни, които са закрити и имат вратичка. Що се отнася до вътрешността на тоалетнаа за котки, то тук има наистина голямо разнообразие.

Най-широко разпространените са пясъчните тоалетки, които представляват малки камъчета бентонит. Ако се спрете на такава, имайте предвид, че ви чака носене на тежко и е добре да съобразите и размера на камъчетата, за това дали те ще допаднат на вашата котка.

Силиконовите тоалетни са също много популярни. Съдържанието им е леко, имат високо абсорбиращ ефект, а най-хубавото е, че не остават неприятна миризма. С този вид тоалетна ще си спестите мъкненето на тежки товари, а и е доста по-лесно съдържанието да се изхвърли в тоалетната. Това, разбира се трябва да стане на порции, за да избегнете запушване на канализацията в дома си.

На пазара има и т.нар. биоразградима тоалетна за котки, която е изработена изцяло от естествени материали. Биоразградимата тоалетна може да бъде соева, царевична или друга. Хубавото на този продукт е, че е напълно екологично чист, съставен от естествени материали, не преди на домашния любимец, а и по този начин се създава по-малко отпадък, който се разгражда бързо в природата. Този вид котешки тоалетни са силно абсорбиращи и при тях няма неприятна миризма. Дори напротив, те се предлагат с различен приятен аромат. Може да срещнете такива с аромат на кафе, череша, цветя и други.

Изберете котешката тоалетна според вашия бюджет и удобството на котката в нея. Не купувайте прекалено евтини продукти и дръжте на качеството. Голямо разнообразие от различни видове тоалетни за котки ще намерите в онлайн зоомагазин Opashka.com. Очакват ви както силиконови, така и биоразградими и ароматизирани тоалетни и всякакви помощни аксесоари за тоалетната. Цените им са доста добри, а качеството отлично.