Какви са намаленията на Черен петък и струват ли си?

Едва ли има човек, който да не знае какво представлява Черен петък. Все пак ще направим едно малко уточнение – това е ден, в който много голяма част от продуктите по магазините се продават с огромни намаления. Черният петък се провежда в края на месец ноември, а времето, в което се провежда е много подходящо за пазаруване на подаръци за Коледа. Обикновено търговците свалят цените на стоките си не само в конкретния петък, а и няколко дни преди, или след това, за да могат повече хора да се възползват.

Един въпрос обаче вълнува доста хора, а именно какви са намаленията по време на Черен петък и струват ли си те. Ще се опитаме да ви отговорим обективно на този въпрос.

По време на Черен петък обикновено намаленията на стоките по магазините, без значение физически или онлайн, би следвало да е поне 50%. Не всички търговци се включват в тази практика, като и не всички от тях свалят толкова много цените си. Ако видите намаление до 50%, трябва да знаете, че много от стоките ще са намалени само с 30 или 40%. Което реално не е чак толкова лошо, но понякога хората могат да се заблудят. В някои западни страни се правят намаления от около 70% и то само в деня на събитието. При нас в България, както вече споменахме, тези промоции са валидни поне няколко дни преди началото на черния петък, а често те започват и от средата на ноември.

По време на Черен петък се правят и много опити за измами – привидно намалени цени на стоките и услугите, мними търговци (особено онлайн), както и невъзможност да се върне стоката, след установена повреда в нея. Именно затова трябва да бъдете много внимателни когато пазарувате в този период от годината и да го правите само от търговци, за които сте сигурни. Иначе, абсолютно си струва да се възползвате от намаленията, които се предлагат.

В онлайн пространството има един сайт, който предлага неустоими оферти, събрани от всички онлайн магазини на едно място. Това е сайтът supersdelka.com, от който може да се възползвате не само по време на Черен петък, но и през цялата година. В supersdelka.com има няколко категория стоки: няколко категории стоки като: електроника и електроуреди, мода, семейство, дом и градина, спорт и култура, почивки, здраве и красота, услуги, храна и др. Офертите са автентични и събрани на едно място след щателна проверка и гаранция, че това са най-ниските цени за даден продукт в момента.