Различни видове термопомпи на много добри цени от Multiclima.bg

Знаете ли какво е геотермална енергия и как можете най-икономично с тази енергия да отоплявате дома си? Това в 21-ви век е напълно възможно, тъй като технологиите постоянно и непрекъснато се модернизират. Машините, наречени термопомпи, извличат топлинна енергия от природни естествени източници, преработвайки я в топлина. Най-хубавото е, че тази енергия се възвръща и по този начин не се замърсява околната среда и не се ощетява планетата. Такива термопомпи може да намерите във виртуалното пространство на компания Мултиклима ЕООД, а именно Multiclima.bg. Фирмата се занимава с инсталацията на високоефективни термопомпи на австрийския производител Heliotherm повече от 25 години в страната. Много са добри в това, което правят и може да се убедите сами като посетите сайта им и видите с очите си много голяма част от реализираните им проекти в последните години. А сега ще ви разкажем по-подробно какво точно представлява геотермалната енергия и как може да извличаме геотермална енергия от нашия терен.

Различни видове термопомпи на много добри цени от Multiclima.bg

Геотермална енергия е топлинната енергия, съдържаща се в земното ядро. Просмукваните през земната кора води слизат към центъра на земното ядро и се нагряват до високи температури от горещите скали. Една част от загрятите води се издига обратно до земната повърхност във вид на горещи извори и гейзери. Друга част от водите остават затворени под повърхността. Тези горещи води образуват т. нар. геотермални резервоари – екологично чисти неизчерпаеми източници на геотермална енергия. Практически земната кора представлява неизчерпаем източник на топлина и спада към т. нар. възобновяеми енергийни източници. Важно е да се знае, че температурата на земната кора на дълбочина 3 метра е около 12-16 °С. При това тази температура остава постоянна независимо от сезона – лято, есен или зима! За хората понятието топлина е доста относително. Вода под 20 °С наричаме студена. За техниката обаче и „студената“ вода в кладенеца съдържа топлина. Именно тази топлинна енергия в земната кора, наречена геотермална енергия, може да се извлича чрез термопомпени системи. По аналогия на водните помпи, които изпомпват вода, термопомпите „изпомпват“ топлина от земната кора. Така термопомпените системи ви дават възможност да получавате от природата неизчерпаема геотермална енергия за вашия дом или административна сграда.

Разходите след инсталацията на такава геотермална термопомпена система ще се редуцират драстично. Има възможност да спаднат с до 80%. Първоначалната инвестиция е малко по-голяма, но всяка една стотинка ще ви се възвърне в срок до три години, защото това отопление за момента е най-икономично. Неизчерпаемата топлинна енергия не се намира само в земната кора или почвата, можем да я извлече, също от подпочвените води и от въздуха. Затова има и хидротермални и аеротермални термопомпи.

Всички термопомпи на Multiclima.bg се предлагат на ниска цена, като от всеки вид има по няколко модела, за да имате възможност да изберете този, който смятате, че е най-подходящ за вас. Ако пък се колебаете в избора си и не сте сигурни на кой модел и вид да се спрете, винаги може да получите професионален съвет от някой от квалифицираните служители на компанията. Свържете се с тях онлайн или с обаждане на телефонен номер.