Защо да изберем спининг въдица пред другите възможности

Основно причините да се спрем на една или друга въдица са съобразени с нашата техника на риболов. При улова на хищни риби се предпочита точно тази техника, тъй като резултатите са по-задоволителни отколкото при останали техники. Причините за това са, че спининг въдицата предполагат по- стабилен захват и по-голяма здравина на самата пръчка, тъй като основният им материал за производство е карбон. На второ място, но не и по значение, можем да поставим чувствителният им връх, който позволява на рибаря да усети и най-лекото клъвване.
Повечето рибари с опит предпочитат дълги спинингови въдици, защото ги смятат за по-добри. Вероятно това е така, защото въдица с по-голяма дължина на пръчката позволява замятане на по-голямо разстояние, а от друга страна спомага по-лесно да се преборите с екземпляр, който сте хванали близо до брега. Това изобщо не е изненадващо, защото по-голямата дължина на пръчкатаправи въдицата по-маневрена и функционална при улов край камъни и крайбрежна растителност.
Защо да изберем спининг въдица пред другите възможности?
Когато ловите хищни риби,трябва да имате предвид, че от много голямо значение е каква стръв използвате. Повечето рибари предпочитат блесни, тъй като са малко по-евтини от воблерите и не е кой знае каква драма, ако ги изгубите. Няма да ви се наложи да се притеснявате от загуба, ако започнете да използвате воблера правилно. Той е дълбочинна примамка и редовна грешка при него е да се използва при улов в плитки водоеми. В тези случай много вероятно, дори задължително може да се получи дънна закачка, което със сигурност ще ви коства примамката.
Повечето специализирани магазини за риболов предлагат както различни въдици, така и примамки. В Fishing time можете да избирате от голямо разнообразие от рибарски пособия като се ползвате и от редица отстъпки. В магазина ще намерите спинингови въдици с отлични размери и най-вече с безкомпромисно качество. Застъпени са най-големите имена в производството на рибарски пособия като Filstar, Shimano, Silstar и др. Карбонът присъства като незименна част от пръчките на въдиците и дори да смятате, че спинигова въдица е голяма инвестиция, то трябва да обърнете внимание, че този род рибарски пособия имат изключително дълъг гаранционен срок, а понякога и доживотна гаранция.Така че единственото, което ви остава е да хванете въдиците и да отивате за риба.