Рициново масло за по-здрава коса

Вярвате ли в народната медицина и триковете с натурални природни продукти, които могат да спомогнат за по-здравия ви външен вид?

Независимо дали ще кажете „да“ или „не“ – в крайна сметка винаги се достига до предела, когато козметичните продукти в магазините не са достатъчно ефективни, например при косопад, и редица жени прибягват до така наречените „бабини деветини“.

В крайна сметка, какво толкова – нищо не губите да опитате. Именно на този принцип днес, все повече дами, а и мъже, се доверяват на рициновото масло за коса. По предназначение то далеч не е само за подхранване на скалпа, но едно от главните му действия е закодирано именно в това. Чудодейното хидратиращо масло се извлича от отровното растение Рицин, но за разлика от първоизточника си извлека е много по-благоприятен било то и за перорална употреба. Е, както вече се досещате, в днешната ни публикация ще ви запознаем с няколко различни употреби на рициновото масло за коса в зависимост от това каква помощ желаете да получите.

Важно е обаче да отбележим, че рициново масло за подхранване на косата не се продава като отделно обособен продукт. В biofetish.com можете да го откриете само като рициново масло, продавано в количество 100 мл. на изгодна цена. Като цяло стойността на този натурален хидратант не е особено висока, където и да потърсите, но по-важно е количеството, за което плащате. Тъй като, за да заздравите косата си ще трябва да прилагате, описаните в следващите изречения, маски поне 1 път в седмицата – най-добре е да се запасите с по-голямо количество.

Вече споменахме проблема косопад и не е тайна, че именно с употребата на рициново масло за коса може да сложите край на това мъчение. Необходимо е да смесите няколко капки от рафинирания продукт на Biofetish с масло от мащерка, масло от кедрово дърво; може и лавандулово или розмариново, още масло от жожоба и масло от гроздови семена. Етеричните масла в комбинация ще стимулират космените фоликули, така че да активизират растежа на нова, жизнена коса и да ви отърват от неприятния косопад. Можете да нанасяте и чисто рициново масло на косата, 40-60 минути преди баня, така ще стимулирате не само растежа, а и ще заздравите скалпа.