Предимства на генераторите Honda

Всеки, който е ползвал някога генератори на Honda, остава изключително доволен. Клиентите са впечатлени от качеството, издръжливостта и способността им да работят перфектно при всякакви условия.

Откакто през 1965 г. Honda въведе на пазара легендарния преносим генератор Е 300, досега компанията е произвела над 10 милиона броя генератори.

Предимства на генераторите Honda

През 2001 г. генератор EU 9i успешно беше използван в експедиция до Хималаите на 6000 м надморска височина и при температура -20° С, където послужи за захранване на компютрите и комуникационната техника.

Развитието на информационните IT технологиите даде своя принос и към броя на приложения на генераторите. Например инверторните генератори се използват като висококачествен източник на електричество, които могат да захранват компютри и други IТ уреди.

Инверторните генератори Honda (от гамата ЕU/ЕМ) автоматично контролират оборотите на двигателя според натоварването на използваните уреди. Това намалява разхода на гориво с до 20% или повече и постига най-ниското ниво на шума в своя клас. Въведената през 2004 г. серия ЕМ с двоен инвертор може да работи със 100V и 200V мощност в един и същ момент.

Кои са най-използваните генератори на Honda?

При тежки условия на експлоатация най-важното за един генератор е неговата надеждност. В такива случаи са подходящи стандартните от серия EA 3.0 до 7.0 кВт, идеални за приложение в строителството, индустрията, земеделието или горското стопанство.

Сериите EG/EM с AVR са с автоматично регулиране на напрежението. Те са изкличютилено подохдящи за работа с домакински уреди, електроинструменти, заваръчни апарати. AVR технологията регулира изходното напрежение, като го запазва константно. Чрез Digital AVR технологията напрежението се регулира допълнително и при щепсела, което подобрява качеството на тока.

Инверторните генератори от серия EU са компактни, леки, тихи и мобилни. Освен всичко останало те се отличават и с изключителна икономичност, като произвеждат висококачествена енергия за захранване на чувствително електронно оборудване. Благодарение на уникалната си технология те са изключително тихи и икономични.