Каналните климатици: мощни и подходящи за големи помещения

Вероятно сте запознати с видовете климатици и със съществуването на така наречените канални климатици, които са създадени за определена ниша от този пазар. Наричат се канални, защото вътрешното тяло е част от цяла въздухопреносна система. Затопленият (или охладен) въздух преминава през така наречените въздуховоди (тръби) и накрая се разпределя с помощта на вентилационни решетки. Много са мощни и са подходящи за големи помещения – хотели, зали, ресторанти, магазини, административни сгради, институции. Практични са, защото само с едно тяло могат да се отопляват или охлаждат няколко помещения. Моделът е малък, но ефективен и е предназначен за монтиране на място, което не е видимо (обикновено таван). Това скрито монтиране позволява да бъдат видими само всмукващите и въздухоразпределителните решетки. Едно от предимствата им е, че са мощни, но безшумни. Наред с колонните климатици, и двата вида спадат в графата на професионалните. Отопляват или охлаждат идеално.

Най-голямото предимство на каналните климатици е идеалното разпределение на въздуха извършвано от малко на брой тела. Допълнителните екстри също не са за пренебрегване – със специални филтри може да се йонизира въздуха с цел превенция срещу алергени, плесен, вируси и прах. Като добавим, и стандартните охлаждане, затопляне, изсушаване и вентилиране получавате идеалния климат. При редовна поддръжка ще ви върши работа години наред. Специалистите съветват да не пренебрегвате периодичната поддръжка, която включва почистване на филтри, турбина, топлообменника или перката.

Ако сте се спряли на канален климатик може да се свържете с фирма Белани 84 монтаж за детайли, или да разгледате предложенията в техния онлайн магазин belani.be за климатична техника и сплит системи. Те предлагат такъв тип климатик на брандовете Mitsubishi, Hitachi, Gree, Toshiba, Daikin. Всеки бранд си има своите предимства. Например, Mitsubishi се славят с иновативните технологии, които прилагат. Точно те измислиха хиперинверторния климатик, който е от серията Mitsubishi Heavy Industries.