Как да изберем правилната храна за малки кучета

Ежедневната храна за кученца от 1 до 12 месеца се съставя, като се вземат предвид възрастта и физиологичните нужди. За да имат достатъчно сила и енергия малчуганите трябва да ядат много, но стомахът им все още е твърде малък, така че дневната порция трябва да бъде разделена на 5-6 приема. Продуктите трябва да са пресни, тъй като храносмилателната система все още е много чувствителна: реагира рязко на всякакви хранителни грешки. Използвайте подходяща храна за малки кучета, както и тази, която е подходяща за възрастни.

За да поддържате вашия домашен любимец здрав и енергичен, следвайте тези указания:
• Съставете график за хранене
• Сервирайте храната при стайна температура
• Ако кученцето не изяде цялата порция, тогава направете порцията по-малка
• Поставете купата на нивото на гърдите, така че да няма проблеми със стойката
• Уверете се, че домашният любимец винаги има чиста вода
• Ако едно хранене е пропуснато, не удвоявайте следващата порция: продължете да храните както обикновено
• Дневната диета трябва да се състои от 2/3 протеинови храни
• Порциите трябва да се изчисляват по тегло и възраст, а не по височина
Собствениците могат да закупят готова суха храна за малки кучета или да направят ежедневно меню от натурални продукти. Първият вариант е по-скъп, но по-ангажиращ.

Как да храним новородено кученце без майка

Новородените кученца трябва да се хранят 12 пъти на ден на всеки два часа. Добре хранените бебета спят дълго и здраво, докато гладните бебета са неспокойни.

С какво да се хранят

На бебетата трябва да се дава специална смес на прах, която замества майчиното мляко. Съставът на праха съдържа всички елементи, необходими за развиващия се организъм. Сместа се разрежда в съответствие с препоръките на опаковката.
Заместителят на майчиното мляко може да се направи независимо от натурални продукти. За да направите това, смесете прясно козе мляко със суров жълтък (пиле, пъдпъдък) и добавете няколко капки течни витамини (A и D). Получената маса трябва да се загрее до 35 градуса и да се филтрира през тензух няколко пъти. Ако кученцата са много слаби, добавете сметана, 20 mg глюкоза и малко аскорбинова киселина към състава.

Ако майката е наблизо, но по някаква причина отказва да храни потомството си, опитайте се да изцедите малко мляко от нея, и да го дайте на кученцата, това е необходимо за формирането на имунитет, припомнят от онлайн магазина HranaZaKucheta.