Какво трябва да знаем за аналния сърбеж

Въпреки, че аналният сърбеж може да бъде предизвикан от редица фактори, то добрата хигиена и правилните хранителни навици способстват за предотвратяването му. Не е случайност това, че специалистите съветват хората, страдащи от подобно неразположение, задължително да включват фибри в менюто си.

Днес сме решили да споделим с вас всичко онова, което е важно да знаете за аналния сърбеж и неговото лечение.

Какви са основните симптоми на аналния сърбеж?

Най-вероятно сте чували хора да споделят за този проблем. Със сигурност това не е тема на разговор, която можете да подхванете пред всеки един. Да не говорим, че по-голямата част от хората се срамуват да признаят, че те самите страдат от неразположението. И въпреки това е често срещано при много от нас.

Сърбежът се появява в областта на ануса и зоните около него. Характеризира се със зачервяване и подуване. Възможно е да се получи и по-сериозно раздразнение, което да прерасне в рани.

За съжаление това неприятно състояние засяга представителите и на двата пола, без значение от възрастта им. Наблюдава се обаче, че по-често срещано е при мъжете.

Какви са причините?

Преди всичко е важно да поясним, че сърбежът не е свързан с дефицити ли конкретно заболяване на ануса. Тъканта около областта е засегната от него, но факторите могат да са най-разнообразни.

Ето и някои съществени такива:
• Възпаление;
• Химична алергия;
• Лоша лична хигиена или липсата на такава;
• Лоши хранителни навици;
• Други причини.

Ако искате обаче веднъж завинаги да сложите край на това състояние, ние ви препоръчваме да посетите creamcomfort.bg. Ще попаднете на продукт, който гарантирано ще успее да се справи с неразположението и то за отрицателно кратко време.

Продуктът за локално лечение е под формата на крем за анален сърбеж, който е нужно да нанесете в областта около ануса.

Обърнете внимание на проблема навреме и не позволявайте на аналния сърбеж да ви лиши от здравословен сън!