Защо трябва да правите застраховка гражданска отговорност на колата си?

Застраховката гражданска отговорност осигурява покритие за щети или наранявания, които вие, като водач, може да причините на други, докато управлявате автомобила си. Тя се изисква поради няколко важни причини:

Законово изискване: По закон всички шофьори трябва да имат застраховката, за да гарантират финансова отговорност в случай, че причинят злополука. Ако бъде установено, че сте виновни за произшествие и нямате застраховка гражданска отговорност, може да се сблъскате със законови санкции, глоби и дори взимане на шофьорската ви книжка.

Финансова защита: „Гражданската“ осигурява финансова защита на вас и другите страни, участващи в злополука. Ако причините пътно транспортно произшествие, тази застраховка помага да се покрият разходите за медицински услуги, имуществени щети и други разходи за другата страна. Без застраховката вие ще носите лична отговорност за плащането на тези разходи от собствения си джоб, което може да бъде финансово невъзможно.

Спокойствие: Наличието на застраховка ви дава спокойствие, знаейки, че имате финансова предпазна мрежа в случай, че попаднете в злополука. Позволява ви да шофирате с увереност, знаейки, че можете да изпълните законовите си задължения и да се справите с неочаквани разходи.

Покритие на трети страни: Застраховката за отговорност покрива щети и наранявания на трети страни, което включва други шофьори, пътници, пешеходци и собственици на имоти. Той не осигурява покритие за вашите собствени наранявания или щети на вашето собствено превозно средство. За това ще ви е необходимо да сключите допълнителна застраховка за вашия автомобил тип Автокаско, където такива щети биха били заплатени.

За сключването на полица можете да се възползвате не само от директна компания, за да ползвате застрахователен брокер като insurance.bg.

Важно е да запомните, че цената на „Гражданска отговорност“ може да варира в зависимост от фактори наличие на минали произшествия, вида на превозното средство, което застраховате, вашето местоположение и лимитите на покритие, които избирате.