Детската електрическа кола не работи! Какво да правя?

Ако сте изправени пред проблем с акумулаторни коли за деца, от онлайн магазин МарчиДео, сме насреща с основните причини за неизправности.

Нека разгледаме различни неизправности на електрическите превозни средства:
– Не пали.
– Не се зарежда.
– Стартира, но не върви.
– Не реагира на дистанционното управление.
– Звукът на електрическата кола изчезна.

Акумулаторните коли за деца няма да запалят, ако:
– на първо място, проверете дали зарядното устройство е свързано към машината. Факт е, че машината не се включва, когато към нея е свързано зарядното устройство.
– Батерията се разрежда на „0“. Зареждайте батерията за поне 7 часа. За пробно пускане можете да опитате да стартирате електрическата кола 2-3 часа след зареждането.
– Свързване на проводници и клеми. Внимателно проверете дали съединителят или терминалът са изключени някъде, на батерията, контролния блок и бутона за стартиране.

Стартира, но не върви
– Проверяваме дали зъбното колело е на таблото. Колкото и глупаво да звучи, често клиентите просто не изключват предавката напред / назад или не избират скоростта бързо / бавно, без да избират режима, машината няма да работи.
– Проверете жичните връзки . Необходимо е да се проверят всички чипове: скоростни кутии, блок за управление, лост за избор на скорост и педал за газ.
– Ниво на зареждане на батерията. Уверете се, че батерията е заредена.
– Ако всичко друго се провали , тогава най-вероятно е повреден блокът за управление на електрическото превозно средство, педалът за газ, бутонът за избор на скорост, редукторът или двигателят. Необходимо е да се проведе подробна диагноза.

Не реагира на дистанционно управление
– Батерии за дистанционно управление . Проверете тяхното присъствие и изправност.
– Дистанционното управление свързано ли е с електрическото превозно средство ? Съвременните модели се свързват с дистанционното управление чрез Bluetooth. Обикновено, след смяна на батериите, дистанционното управление трябва да бъде свързано към машината.
– Дали управлението е превключено към дистанционното управление . На малка част от електрическите превозни средства на таблото има ключ за дистанционно / педално превключване (Rc \ Manual).
– Ако автомобилът не се завърта от дистанционното управление , а се движи напред / назад, проверете връзката на клемите на кормилната уредба.
– Ако всичко друго се провали , свържете се със сервизния център за по-точна диагноза. Вероятно кормилната уредба, блокът за управление или дистанционното управление не работят.